Joris Gieskens en Zen Schoonheim clubkampioen 2014

Afgelopen zaterdag werden de clubkampioenschappen gehouden. Hierbij een verslag.

Voor de lagere senioren waren er 14 deelnemers. Deze werden verdeeld over 2 7-kampen. In de eerste 7-kamp hadden de als eerste geplaatste Zen en als 4e geplaatste Cees van Sunder weinig moeite met hun tegenstanders. In een onderlinge wedstrijd bewees Zen de sterkste te zijn. In de 2e 7-kamp waren Stefan Vreeswijk en Berend Leeuwerke de hoogst geplaatste deelnemers. Berend verslikte zich in Gerard van der Veen, maar had mazzel dat Gerard wegens andere verplichtingen na de poule weg moest. Zo kwam hij alsnog in de halve finale.
De halve finales waren overtuigend een prooi voor Zen (die van Berend won) en Stefan (die Cees van Sunder versloeg), en het toernooi kreeg daarmee de nummer 1 en 2 geplaatst in de finale. Stefan nam in de finale een 2-0 voorsprong. Zen knokte zich terug tot 2-2, maar in de 5e game nam Stefan een 10-5 voorsprong. Iedereen dacht dat Stefan hem ging binnenhalen, maar met een geweldige eindsprint pakte Zen 7 punten op rij en kroonde zich daarmee clubkampioen bij de lagere senioren.

In de hogere klasse moesten we het uiteindelijk doen met 11 deelnemers, waarbij er toch op papier 4 ver bovenuit staken. In de 6kamp waren Bram en Quinten de sterkste, en Bram won het onderlinge duel voor de eerste plaats. In de 5 kamp staken Joris en Arjen ver uit boven de rest. Joris won het onderlinge duel en won zo de poule.
Hierdoor kwamen de nummer 1 (Bram) en nummer 2 (Arjen) elkaar tegen in de halve finale. De “geroutineerde” Hoogeveen en de “kersverse papa” van Sunder lieten zien dat ze nog steeds allebei fantastische spelers zijn, in de mooiste pot van de dag wist Bram uiteindelijk in 5 games te winnen. De andere halve finale tussen Joris en Quinten was minder spannend. Joris won deze gemakkelijk. In de finale kon Bram helaas niet meer het niveau op tafel leggen wat hij liet zien in de halve finale, en Joris maakte daar dankbaar gebruik van en won in 4 games. Hiermee is Joris CLUBKAMPIOEN 2014

Rond 19.45 stonden de tafels weer in een lange rij, en werd er genoten van een heerlijke lasagnette gemaakt door Mark Meijer, gevolgd door een zeer spectaculair toetje, zoals alleen bij Bijmaat gegeten kan worden. De “Mousse van Caramelica chocolade” was werkelijk verrukkelijk, en mocht je binnenkort gaan eten bij het restaurant gaan eten waar Mark werkt (Tante Koosje in Loenen aan de Vecht) kun je dit gerecht zelf gaan proberen!

2014-12-13 20.31.59

Nog wat opmerkelijk feiten van deze dag:

*Bij de lagere senioren deden ook 2 jeugdspelers van het eerste team mee. Esli Smit kwam nog net te kort voor een overwinning, maar Maythe Dirkzwager won in 3 games van Sven den Uijl!
* De terugkeer na 2 jaar van Cees Tump achter de tafeltennistafel kon hij helaas nog niet met een overwinning opluisteren, maar vanaf het nieuwe seizoen zal hij in de duo competitie weer uitkomen voor Bijmaat
*Als er een prijs zou zijn voor fan van de dag, dan ging hij naar Kelvin Vreeswijk. De zoon van Stefan was er helemaal klaar voor om zijn vader te huldigen als clubkampioen, maar dat liep helaas net even anders…

De clubkampioenschappen waren voor het eerst op zaterdag, wat ons betreft volgend jaar weer!

 

Bericht geplaatst op: 14 december 2014