Sophie Lucardie en Marja Velzeboer clubkampioenen 2015

Afgelopen zaterdag 12 december waren de clubkampioenschappen voor senioren. Hierbij een verslag.


 

Lagere klasse: Jeugd komt eraan!
In de lagere klasse waren er 11 deelnemers. Naast de 7 senioren, deden de jeugdspelers van J1 ook allemaal mee. Waar vorig jaar alleen Maythe kon verrassen met 1 overwinning, deden ze het nu een stuk beter. In poule 1 won Huub 3 van zijn 4 wedstrijden, waarmee hij de poule won. Peter Bruggink versloeg Huub, maar ging met hakken over de sloot met 2 overwinningen toch nog net door. In poule 2 was Marja oppermachtig en won al haar wedstrijden. Mark Barendregt en Esli Smit wonnen allebei 3 wedstrijden, maar Esli won de onderlinge wedstrijd tegen Mark, en werd dus 2e.

In de halve finales stond Huub tegenover Esli, wat dus zou betekenen dat in ieder geval 1 jeugdspeler de finale zou gaan halen. Huub was hierin duidelijk de betere. Ook Marja won de halve finale van Peter Bruggink.

In de spannende finale begon Marja het sterkst, en won de eerste game met 11-5. Huub kwam sterk terug en won de 2e game, maar daarna was het weer de beurt aan Marja. Met een sterke 3e game en een spannende 4e game sloeg ze op het 3e matchpoint toe.

Marja Velzeboer – Huub Kool 11-5 7-11 11-3 11-9

De lagere klasse senioren zijn gewaarschuwd: ze zullen aan de bak moeten, anders gaat de jeugd volgend jaar met de titel aan de haal!

 

Hogere klasse: een verrassende winnares!
Vooraf op papier leek de finale al wel vast te staan: met helaas maar 2 deelnemers van team 1 en 2 (Arjen en Quinten) leek voor beide de weg naar de finale een makkelijke te worden. Arjen maakte in zijn poule geen fout, en won al zijn wedstrijden. George, Melvin en Kees maakte er een hele spannende wedstrijd van, door onderling allemaal een potje met 2-0 te winnen en er dus ook 1 met 2-0 te verliezen. Na het tellen van punten bleek George het toch het beste gedaan te hebben, en ging hij naar de halve finale. In de 2e poule was Quinten op weg naar de overwinning, maar in de laatste wedstrijd “struikelde” hij over Sophie, die met het kleinst mogelijke verschil in 3 games van Quinten won. Zo won Sophie de poule, en eindigde Quinten als 2e.

Hierdoor kwamen Arjen en Quinten elkaar dus in de halve finale. In een mooie partij trok Arjen in 5 games aan het langste eind. Het had hem wel heel veel krachten gekost. Sophie daarentegen, verspeelde bijna geen krachten tegen vader George. In 3 hele simpele games won zij ook haar halve finale.

In de finale was de eerste game enorm spannend, maar Arjen won deze game nipt met 11-13. Daarna was het echter Sophie, die met degelijk blokken en goede aanvalsballen toch wel onverwacht Arjen in 4 games versloeg

Sophie Lucardie – Arjen Hoogeveen 11-13 11-6 11-7 11-6

Hiermee is Sophie Lucardie CLUBKAMPIOEN 2015

20151212_190135

Na de prijsuitreiking werd er uiteraard met z’n allen weer gegeten, en dat smaakte uiteraard weer heerlijk!

20151212_193236 20151212_192810

Mark bedankt voor het maken van het Eten, en Wim en Jurrien bedankt voor het bemannen van de bar.

Bericht geplaatst op: 13 december 2015